Tannregulering og behandling

 

Ved førstegangs konsultasjon gjøres en undersøkelse og det tas vanligvis et røntgenbilde (OPG). Det gis en orientering om behandlingsbehovet og hvilken type tannregulering som er aktuelt. Husk å ha med personnummer og henvisningen fra tannlege/tannpleier dersom du er under 20 år.

 

Neste skritt mot regulering er å ta nødvendig dokumentasjon slik at en behandlingsplan kan utarbeides. Det blir tatt fotos og flere røntgenbilder samt digitalt avtrykk (3shape trios).
Dette materialet danner grunnlag for behandlingsplanen som sendes skriftlig før behandlingen starter. Denne innholder informasjon om behandlingen, varighet og et kostnadsoverslag.

Typer tannregulering

Avtagbar apparatur: Plater (gom) og bøyler som man kan ta av og på selv. Platene lages av vår egen tekniker her på klinikken.

Fast apparatur: Klosser (brackets) som er limt på tennene. Tennene beveger seg i riktig posisjon ved hjelp av en reguleringsstreng som festes til klossene.

 

«Usynlig» tannregulering: fast sittende regulering på innsiden av tennene (Incognito, Win) eller i form av skinner (Invisalign).

incognito.jpg
Invisalign.jpg
Kontakt
Cappelens gate 15, 3717 Skien
 
35 52 60 72
post@skientannregulering.no